Over ons

Over ons kantoor

Van Lelyveld Advocaten is al bijna 40 jaar een begrip in het Westerkwartier. Het kantoor staat bekend om zijn deskundige juridische dienstverlening, waarbij u als cliënt voorop staat. Met een doelgerichte aanpak staan wij u bij op diverse rechtsgebieden. Onze veelzijdigheid gaat daarbij niet ten koste van onze specialistische kennis. Deze kennis draagt er juist aan bij dat wij een zaak sneller voor u kunnen afhandelen, wat leidt tot lagere kosten.

Wij zijn uw vertegenwoordiger in juridische geschillen en streven er naar met de juiste advisering verdere problemen te voorkomen.

Onze dienstverlening is gericht op zowel particulieren als ondernemers.

mr. M. Arnold

Marten is geboren in de stad Groningen en studeerde dan ook aan de Rijksuniversiteit Groningen.
In 2012 is hij beëdigd als advocaat. Marten voert een brede praktijk, waarbij de nadruk ligt op het personen- en familierecht en het strafrecht.

Op een empathische, krachtige en gedreven wijze streeft Marten het beste resultaat na, waarin transparantie en duidelijkheid voorop staat. Het uitgangspunt in zijn dienstverlening is dat het voor u begrijpelijk en inzichtelijk is wat er gebeurt in uw zaak. Met een pro-actieve houding geeft hij u het gevoel dat u uw problemen in vertrouwen en met gemoedsrust kunt overdragen.

Vanuit de wens zijn kennis verder te verrijken is Marten in maart 2017 gestart met de specialisatieopleiding personen- en familierecht (vFAS). Sinds voornoemde datum is Marten dan ook toegelaten als aspirant-lid van de vFAS (Vereniging van familierechtadvocaten en scheidingsmediators).

Neem contact op met mr. Arnold

mr. E.J. Luursema

Ook Erik is een geboren Groninger. Net als Marten studeerde hij af aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Gedurende zijn dienstverband van ruim 7 jaren bij een middelgroot kantoor in het noorden
van Groningen, heeft hij ruime ervaring opgedaan in de algemeen civiele praktijk. In dat verband houdt Erik zich onder andere bezig met arbeidsrecht, consumentenrecht, sociale zekerheidsrecht, algemeen civiele zaken en incasso.

Vanwege zijn affiniteit met het erfrecht heeft hij in 2016 de specialisatieopleiding voor erfrechtadvocaten afgerond en is hij inmiddels als aspirant lid toegelaten tot de specialisatievereniging voor erfrechtadvocaten (VEAN). Erik kan zich dus met recht erfrechtspecialist noemen.

Een goede samenwerking met de cliënt is de sleutel tot een goed resultaat. Erik verstaat de kunst een complex geschil te vertalen naar een begrijpelijk verhaal.

Neem contact op met mr. Luursema

mr. F.L. van Lelyveld

Mr. Ferdinand van Lelyveld is na zijn studie blijven wonen en werken in het noorden van het land. Hij is in de advocatuur een echte generalist en heeft de laatste tien jaar ruimschoots zijn sporen verdiend als mediator.
Vanuit zijn specialistische kennis van het insolventierecht (faillissementen, schuldsanering, WSNP etc.) is hij als curator regelmatig aan de slag geweest.

Ferdinand van Lelyveld baseert zijn oplossingsgerichte aanpak op ´weten wat er speelt´ in uw wereld. Dat is voor hem het uitgangspunt om uw problemen in kaart te brengen. De voorwaarde voor een optimaal resultaat in een goede, zakelijke vertrouwensrelatie.

Omdat de wereld steeds juridischer wordt, raadt hij aan ´tijdig juridisch advies in te winnen´. Op die manier zijn heel veel problemen te vermijden.