Over ons

Over ons kantoor

Van Lelyveld Advocaten is al 40 jaar een begrip in het Westerkwartier. Het kantoor staat bekend om zijn deskundige juridische dienstverlening, waarbij u als cliënt voorop staat. Met een doelgerichte aanpak staan wij u bij op diverse rechtsgebieden. Onze veelzijdigheid gaat daarbij niet ten koste van onze specialistische kennis. Deze kennis draagt er juist aan bij dat wij een zaak sneller voor u kunnen afhandelen, wat leidt tot lagere kosten.

Wij zijn uw vertegenwoordiger in juridische geschillen en streven er naar met de juiste advisering verdere problemen te voorkomen.

Onze dienstverlening is gericht op zowel particulieren als ondernemers.

Naamgever van kantoor is mr. F. (Ferdinand.) L. van Lelyveld. Na zijn carrière in 1973 te zijn begonnen in het westen van het land, heeft Ferdinand in 1978 zijn eigen advocatenkantoor in Leek opgericht. Dit kantoor heeft door de jaren heen meerdere bezettingen gekend. Na een afsplitsing van zijn eigen praktijk is Ferdinand in 2010 aangevangen met het huidige kantoor, dat door Erik Luursema en Marten Arnold in maart 2016 is overgenomen.

Ferdinand van Lelyveld heeft met ingang van 1 januari 2018 besloten de advocatuur in te ruilen voor het juridisch adviseurschap. Zijn 45-jarige ervaring als advocaat, curator en mediator stelt hij nu ten dienste van het kantoor. Zo blijft het kantoor profiteren van zijn specialistische expertise en blijft hij als gewaardeerd adviseur verbonden aan het kantoor dat hij ooit heeft opgericht.

In zijn huidige vorm wordt het kantoor geleid door de advocaten Erik Luursema en Marten Arnold.

mr. M. Arnold

Marten is geboren in de stad Groningen en studeerde dan ook aan de Rijksuniversiteit Groningen.
In 2012 is hij beëdigd als advocaat. Marten voert een brede praktijk, waarbij de nadruk ligt op het personen- en familierecht en het strafrecht.

Op een empathische, krachtige en gedreven wijze streeft Marten het beste resultaat na, waarin transparantie en duidelijkheid voorop staat. Het uitgangspunt in zijn dienstverlening is dat het voor u begrijpelijk en inzichtelijk is wat er gebeurt in uw zaak. Met een pro-actieve houding geeft hij u het gevoel dat u uw problemen in vertrouwen en met gemoedsrust kunt overdragen.

Vanuit de wens zijn kennis verder te verrijken is Marten in maart 2017 gestart met de specialisatieopleiding personen- en familierecht (vFAS). Sinds voornoemde datum is Marten dan ook toegelaten als aspirant-lid van de vFAS (Vereniging van familierechtadvocaten en scheidingsmediators).

Neem contact op met mr. Arnold

mr. E.J. Luursema

Ook Erik is een geboren Groninger. Net als Marten studeerde hij af aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Gedurende zijn dienstverband van ruim 7 jaren bij een middelgroot kantoor in het noorden
van Groningen, heeft hij ruime ervaring opgedaan in de algemeen civiele praktijk. In dat verband houdt Erik zich onder andere bezig met arbeidsrecht, consumentenrecht, sociale zekerheidsrecht, algemeen civiele zaken en incasso.

Vanwege zijn affiniteit met het erfrecht heeft hij in 2016 de specialisatieopleiding voor erfrechtadvocaten afgerond en is hij inmiddels als lid toegelaten tot de specialisatievereniging voor erfrechtadvocaten (VEAN). Erik kan zich dus met recht erfrechtspecialist noemen.

Een goede samenwerking met de cliënt is de sleutel tot een goed resultaat. Erik verstaat de kunst een complex geschil te vertalen naar een begrijpelijk verhaal.

Neem contact op met mr. Luursema

mr. S.M. Wolfert

Susanne is ruim zes jaren advocaat en voert een brede praktijk met de nadruk op het strafrecht en het personen- en familierecht. Susanne werkt veelvuldig in het civiele jeugdrecht, waarbij gedacht moet worden aan het voeren van verweer in het kader van ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen van kinderen.

Susanne haar handelswijze kenmerkt zich door grote betrokkenheid bij uw zaak. Op een bevlogen en zorgvuldige wijze streeft zij het beste resultaat voor haar cliënten na.

Lidewy Mulder – office manager

In een dynamische advocatenpraktijk is een sterke schakel tussen advocaat en cliënt onmisbaar. Daarom treft u Lidewy Mulder als ons eerste aanspreekpunt.

Lidewy bezit een groot talent voor planning en organiseren en vindt het belangrijk om iedereen op gelijke wijze te behandelen. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze al twaalf jaren ervaring in de advocatuur op zak. Met haar grote efficiëntie en nauwkeurigheid stelt ze advocaat en cliënt in staat om samen het best mogelijke resultaat te behalen.