Home ยป Erfrecht woordenboek: Codicil

Erfrecht woordenboek: Codicil

In het erfrecht woordenboek besteden wij aandacht aan alle vakspecifieke termen die gebruikt worden bij de afhandeling van een erfenis.

Codicil

In een testament kunt u bepalen aan wie uw bezittingen, zoals sieraden en kleding, toekomen. Dat kan ook met een codicil. Ook kan hierin bepaald worden hoe de uitvaart geregeld moet worden. In tegenstelling tot een testament kunnen er in een codicil geen geldbedragen worden nagelaten.

Een codicil wordt op papier geschreven (niet met de computer) en is voorzien van een datum en handtekening.

Voor het opmaken van een codicil is het niet nodig om naar de notaris te gaan. Het kan ook makkelijk worden gewijzigd door het document aan te passen of het vervangen door een nieuw exemplaar.

Een nadeel is dat het makkelijk kwijtraakt en het bestaan ervan vaak niet bekend is bij de erfgenamen. Daarom bevelen wij aan om uw specifieke wensen ten aanzien van het nalatenschap van goederen in een testament op te laten nemen.

Vragen over erfrecht?

Wilt u meer weten of heeft u hulp nodig bij de afhandeling van een erfenis? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact opnemen met onze specialisten of bel direct 0594 514001

Erfrecht: een luisterend oor, een zakelijke aanpak

Elk overlijden gaat gepaard met emoties. Er komt regelmatig 'oud zeer' naar boven. Lukt het niet de nalatenschap af te wikkelen? Dan kan de notaris of een van de erfgenamen erfrechtadvocaat Erik Luursema inschakelen...

Erfrecht

Wanneer het niet lukt om een nalatenschap af te wikkelen

Een nalatenschap afwikkelen blijkt in de meeste gevallen geen probleem. De erfgenamen komen dan gezamenlijk tot afspraken, al dan niet met hulp van de notaris. Een nalatenschap kan in beginsel niet worden...

Artikel