Mediation voor partners die uit elkaar gaan

Scheidingsmediation is een vak waar we goed in zijn bij Van Lelyveld Advocaten. Partners die voor hun scheidingsproces een mediator inschakelen, komen er in alle opzichten beter uit. Tevreden, opgelucht en klaar voor een nieuwe toekomst.

 

Kennismaken met onze mediators?

Stuur een bericht via ons contactformulier of bel: 0594 514001

Wat is mediation?

Bij mediation is er een probleem tussen twee partijen. Zij schakelen een onpartijdige derde in (de mediator) om dat probleem in goed overleg op te lossen. De mediator begeleidt het gesprek, zorgt ervoor dat beide partijen aan het woord komen en dat ze naar elkaar luisteren. Mediation is een constructieve en positieve manier om conflicten op te lossen en kan in allerlei situaties worden toegepast. Voorwaarde voor geslaagde mediation is dat beide partijen bereid zijn om mee te werken.

Scheidingsmediator Marten Arnold

Bij Van Lelyveld Advocaten kunt u terecht voor scheidingsmediation. Onze mediator Marten Arnold begeleidt u bij het regelen van de gevolgen van uw scheiding. Hij is opgeleid tot scheidingsmediator en is aspirant-lid van de vFAS.

Scheiden is een heftig proces. U gaat niet voor niets uit elkaar! Zelfs als u er allebei vrede mee heeft dat de relatie voorbij is, blijft de scheiding pijnlijk. En toch moet er van alles worden geregeld en moeten er afspraken worden gemaakt. Misschien heeft u samen al geprobeerd om een regeling te treffen, maar is dat niet gelukt.

In mediation mogen alle emoties er zijn. U krijgt beiden de ruimte om uw gevoelens te uiten. Onder begeleiding van Marten probeert u die gevoelens een plek te geven en de behoefte daarachter te herkennen. Door middel van een constructieve discussie werkt u naar afspraken toe.

 

Zelfs scheiden kan beter, sneller en goedkoper

Dat klinkt misschien wat gek. Alles moet tegenwoordig beter, sneller en goedkoper. Maar de praktijk laat duidelijk zien dat partners die hun scheiding en alles wat daarbij hoort, regelen via mediation, daar in alle opzichten beter uitkomen. De scheiding wordt in mediation sneller afgewikkeld, wat behoorlijk in de kosten scheelt. Maar het belangrijkste is dat de beide partners er een positief gevoel aan overhouden. Ze blijven goed met elkaar communiceren en op een prettige manier met elkaar omgaan. Vooral als u kinderen heeft, is dat een enorme meerwaarde van scheidingsmediation.

Maak een afspraak voor scheidingsmediation

 

Afspraak met onze advocaten in Leek of Burgum?

Een afspraak maken bij van Lelyveld advocaten in Leek of Burgum? Geen probleem, we helpen u graag verder. Het eerste gesprek bij Van Lelyveld Advocaten is kosteloos en vrijblijvend. 
U kunt bellen 0594 514001 of een bericht sturen via ons formulier.

Van Lelyveld Advocaten in Leek

Kantoorgebouw De Ark, Euroweg 5A, 9351 EM Leek

Van Lelyveld Advocaten in Burgum

Notariskantoor Dantuma, Lageweg 20, 9251 JW Burgum

Erfrecht: een luisterend oor, een zakelijke aanpak

Elk overlijden gaat gepaard met emoties. Er komt regelmatig 'oud zeer' naar boven. Lukt het niet de nalatenschap af te wikkelen? Dan kan de notaris of een van de erfgenamen erfrechtadvocaat Erik Luursema inschakelen...

Erfrecht

Wettelijke indexering onderhoudsbijdragen

Voor hen die maandelijks een bijdrage in de kosten van verzorging en opvoeding van zijn/haar minderjarige kind(eren), dan wel levensonderhoud en studie van zijn/haar jongmeerderjarige kind(eren) dan wel in het...

Artikel