Home » Medewerkers » Maaike van der Leij

Maaike van der Leij

Het eerste aanspreekpunt

Maaike is het eerste aanspreekpunt als u ons belt of mailt. Ze zorgt ervoor dat u de juiste advocaat te spreken krijgt. Ze ondersteunt de advocaten onder andere met het voorbereiden, verwerken en indienen van stukken. Ze heeft het secretariaat 4 dagen per week onder haar vleugels.

Maaike heeft een aantal jaren als bedrijfsleidster in de horeca gewerkt. De overstap naar het secretariaat van Van Lelyveld Advocaten is dan ook groot, zou je zeggen. En toch valt dat mee, want tijdens haar studie Internationale Betrekkingen en Organisatie vond ze de juridische vakken al erg interessant. Die overstap bevalt haar uitstekend.

Ze vindt het heerlijk dat de dag over het algemeen rustig begint. Iedereen komt lekker ontspannen binnen. Daarna opent en verwerkt ze de post en bekijkt ze de mailbox om te bepalen wat er moet gebeuren. De ene keer werkt ze een dictaat uit, de andere keer bereidt ze processtukken voor of staat ze cliënten telefonisch te woord. 

“Alle werkzaamheden die zich bij een zaak voordoen, interesseren mij. Ik vind het fijn om deel uit te maken van het hele proces en om het door de weken of maanden heen te volgen.”


Dat komt doordat ze zich betrokken voelt bij alles wat ze doet.

In haar vrije tijd is Maaike vooral veel buiten. Als ze niet paardrijdt, wandelt ze met haar hond. Ook is ze regelmatig op het water te vinden. En anders is ze wel aan het klussen. Ze helpt haar tweelingzus en zwager namelijk met het opknappen van een woonboerderij.  

Maaike maakt makkelijk contact en voelt zich verantwoordelijk voor wat ze doet. In haar enthousiasme kan ze soms iets te snel willen gaan. Ze moet dan gewoon even terugschakelen. Geen punt, zolang er maar een grote zak M&M’s met pinda binnen handbereik is.

 

Dit zeggen de collega´s over Maaike:

“De advocatuur is een nieuw werkveld voor Maaike. Toch stort ze zich er vol overgave in en denkt ze met ons mee. Maaike staat voor de cliënten en voor ons klaar en gaat voor het best mogelijke resultaat. Ze is enthousiast, vrolijk, leergierig en brengt een flinke dosis humor mee.”


mr_Susanne_Wolfert_advocaat_civiele_jeugd-_en_strafrecht

mr. S.M. Wolfert

Susanne Wolfert: advocaat in het familierecht Susanne kan slecht tegen onrecht. Daarom wist ze als tiener al dat ze advocaat wilde worden. 
"Ik vecht voor iemand. Of het nu gaat om een echtscheiding of een andere...

Advocaat

mr. E.J. Luursema

Erik Luursema: erfrechtspecialist en civilist in hart en nieren Voor Erik Luursema zijn dienstverlening en goede communicatie erg belangrijk. Hij begrijpt dat cliënten die in een juridische zaak terecht komen, het...

Advocaat