mr_Marten_Arnold_Advocaat_Personen_en_familie_recht_strafrecht

mr. M. Arnold

Marten Arnold: familierechtadvocaat en scheidingsmediator

De ambitieuze Marten Arnold is een volhouder. Daarbij gaat hij wel eens over zijn eigen grenzen heen. "Iedereen is op zoek naar balans. Niemand vindt 'm ooit. Kijk maar naar een koorddanser – constant op zoek naar balans. Misschien kunnen we beter zoeken naar datgene waar we ons goed bij voelen."

Na deze filosofische start kunnen we melden dat Marten een specialist is in het personen- en familierecht en het strafrecht.

Een goede samenwerking met zijn cliënt staat voor Marten centraal. Door samen op te trekken bereik je het beste resultaat, is zijn overtuiging.

Als het gaat om het personen- en familierecht, legt Marten zich graag toe op de verdeling van vermogen uit een huwelijksgemeenschap of de afwikkeling van huwelijkse voorwaarden. Het liefst staat hij ondernemers bij tijdens hun scheiding. Daarbij komt namelijk ook een waardering van de onderneming om de hoek kijken.

Als specialist in het personen- en familierecht is Marten (aspirant-) lid van de vFAS (Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators). Marten is daarbij ook opgeleid als scheidingsmedatior. Zijn beslissing om mediator te worden, is deels te verklaren door zijn allergie voor cliënten die hun ex "helemaal kapot willen maken". Waarom zou je dat willen? Emoties horen erbij, maar door in goed overleg de scheiding te regelen, kunnen de beide ex-partners zich weer sneller en krachtiger richten op de toekomst en op goede wijze vormgeven aan hun ouderschap na de scheiding.Als strafrechtadvocaat vindt hij het menselijke aspect van het strafrecht interessant. Wat is de achtergrond van de verdachte? Hoe komt het dat hij of zij nu voor de rechter moet verschijnen? Ook zaken waarin TBS een rol speelt, omdat de cliënt misschien een psychische stoornis heeft, vindt hij boeiend. Hij overlegt graag met psychiaters en andere behandelaars om tot een zo goed mogelijke verdediging te komen.

Dit zeggen de collega's over Marten:
"Marten is zorgvuldig en deskundig. Marten houdt van juridische puzzels. Hij duikt graag in ingewikkelde zaken binnen zijn specialiteit. Hoe complexer, hoe beter. Als advocaat en adviseur kan hij dan een verschil maken door goed uit te leggen wat de consequenties zijn van bepaalde stappen. Hoe complex een zaak ook is, Marten laat zich niet gek maken en is altijd vrolijk. Soms zet hij muziek aan en horen we hem meezingen. Daar fleuren we allemaal van op. "

Gezamenlijk gezag: uitzondering of regel?

Door Tweede Kamerleden Vera Bergkamp (D66) en Jeroen van Wijngaarden (VVD) is deze week een initiatiefwetsvoorstel ingediend die het mogelijk moet maken dat ongehuwde vaders van rechtswege gezamenlijk met moeder belast zijn met het ouderlijk gezag. Als grondslag voor het wetsvoorstel wordt door de kamerleden aangegeven dat er sprake is van onvoldoende voorlichting aan ouders, met als gevolg problemen en strijd tussen hen over de te nemen beslissingen in het...

Auteur: mr. M. Arnold
"Bij aanname van het wetsvoorstel hebben ongehuwde ouders gezamenlijk gezag vanaf de geboorte van hun kind"
Vader_Moeder_ouderlijk_gezag_wetgeving
mr. Jarno Holmer jurist bij van Lelyveld Advocaten

mr. J. Holmer

Jarno Holmer, Jurist bij van Lelyveld Advocaten Voordat Jarno Holmer zich aansloot bij Van Lelyveld Advocaten, werkte hij bij het Openbaar Ministerie als parketsecretaris. Nog eerder had hij zich als jurist...

Jurist
mr_Erik_Luursema_Advocaat_Erfrecht_Arbeidsrecht

mr. E.J. Luursema

Erik Luursema: erfrechtspecialist en civilist in hart en nieren Voor Erik Luursema zijn dienstverlening en goede communicatie erg belangrijk. Hij begrijpt dat cliënten die in een juridische zaak terecht komen, het...

Advocaat