Home » Van Lelyveld Advocaten

Van Lelyveld Advocaten

Passie, plezier, professionaliteit, bij Van Lelyveld Advocaten werken professionals met passie voor hun vak. Werkplezier betekent voor ons, dat je elke dag mag doen wat je leuk vindt. Daarom hebben we ons gespecialiseerd in vakgebieden waar we echt warm voor lopen. We communiceren open, eerlijk en direct.

 

Wees welkom bij Van Lelyveld!

Hoe we werken bij Van Lelyveld Advocaten

Waarschijnlijk komt u bij ons omdat u voor het eerst met de wet in aanraking bent gekomen. Iemand stelt u ergens aansprakelijk voor, er valt ineens een dagvaarding in de bus of u ligt overhoop met een instantie en u weet niet wat u moet doen.

Bij Van Lelyveld Advocaten draait alles om dienstverlening. Als uw advocaat nemen we u bij de hand en gaan we voor het best haalbare resultaat. In elke zaak zijn er drie mogelijke uitkomsten:

  1. U krijgt waar u recht op heeft
  2. U verliest, maar de schade blijft zo veel mogelijk beperkt
  3. Het probleem wordt in goed overleg opgelost

 

Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend

Uitleg geven over alles wat er gebeurt en kan gebeuren, is de kern van onze dienstverlening. Alleen als u echt begrijpt waar u staat en wat de mogelijkheden zijn, kunt u zelf een mening vormen en meebeslissen over een volgende stap.

Daarom is uw eerste gesprek met ons gratis en vrijblijvend. U vertelt uw verhaal. Wij leggen zo goed mogelijk uit wat uw positie is en wat we voor u kunnen doen. Natuurlijk kennen we op dat moment alleen uw kant van het verhaal. Ook kan de andere partij een onverwachte reactie geven. Daarom kunnen we nooit precies zeggen hoe het verder gaat. Hoe dan ook is dat eerste gesprek bedoeld om alle mogelijkheden te bespreken. Om duidelijkheid te geven en zorgen weg te nemen. Gaan we als advocaat voor u aan de slag, dan sluiten we een overeenkomst tot dienstverlening.

Afspraak maken?

Bel ons 0594 514001 of stuur een bericht via ons formulier.

 

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Ook als u weinig geld te besteden heeft, kan het gebeuren dat u een advocaat nodig heeft. Misschien komt u in aanmerking voor gefinancierde rechtsbijstand. Dit wordt ook wel gesubsidieerde rechtsbijstand of toevoeging genoemd.
Bent u alleenstaand en heeft u een inkomen tot € 27.900 bruto per jaar?
 Bent u getrouwd, woont u samen of bent u een alleenstaande ouder en heeft u een inkomen tot € 39.400 bruto per jaar? Dan kunt u zo'n toevoeging laten aanvragen. Dat doen wij voor u.

Gesubsidieerde rechtsbijstand is niet gratis


Komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan wordt uw advocaat gedeeltelijk betaald door de overheid. De Raad voor Rechtsbijstand regelt dit. U betaalt zelf ook een gedeelte van de advocaatkosten. Dit noemen we de eigen bijdrage. Hoe veel u zelf moet betalen, hangt af van uw inkomen en van de zaak. Ook betaalt u griffierecht als er een procedure wordt gevoerd. Bij toevoegingen valt het griffierecht lager uit.

Meer weten over gesubsidieerde rechtsbijstand? Kijk op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Van Lelyveld Advocaten heeft een high trust overeenkomst met de Raad voor Rechtsbijstand. Laat u zich door ons bijstaan en komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan wordt die versneld toegekend.

Rechtsbijstandsverzekering

Heeft u een rechtsbijstandsverzekering en krijgt u een juridisch probleem of een geschil? Dan meldt u dat bij uw rechtsbijstandsverzekeraar. Die zal eerst proberen het probleem op te lossen. Als dat niet lukt en er wordt een procedure gestart, of er is een advocaat nodig om uw zaak verder af te handelen, mag u zelf een advocaat kiezen. Vrije advocaatkeuze noemen we dat.

Van Lelyveld Advocaten neemt de zaak over en regelt alles met uw rechtsbijstandsverzekeraar, inclusief de betaling. Als onze cliënt hoeft u daar niets voor te doen.

Tarieven

Bij Van Lelyveld Advocaten bieden we twee vormen van juridische dienstverlening aan: rechtsbijstand op basis van uurtarief en gesubsidieerde rechtsbijstand. Komt u niet in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan is het belangrijk om te weten dat ons uurtarief afhankelijk is van een aantal factoren: de zaak, de benodigde expertise, de urgentie en de omstandigheden. Ook is het soms mogelijk een vaste prijs af te spreken voor onze dienstverlening.

Afspraak maken?