Home » Medewerkers » mr. E.J. Luursema
Erik Luursema is ervaren erfrechtspecialist en civilist met empathie voor uw zaak bij Van Lelyveld Advocaten

mr. E.J. Luursema

Erik Luursema: erfrechtspecialist en civilist in hart en nieren

Voor Erik Luursema zijn dienstverlening en goede communicatie erg belangrijk. Hij begrijpt dat cliënten die in een juridische zaak terecht komen, het soms moeilijk vinden om alles te volgen. Een goede advocaat legt alles duidelijk uit, schetst de mogelijkheden en waarschuwt je dat hij niet precies weet hoe de zaak zal aflopen. Dit is precies wat Erik Luursema kenmerkt.

Als ervaren erfrechtadvocaat weet hij: "Zo'n probleem op het gebied van erfrecht overkomt mensen. Ze weten vaak niet eens dat ze erfgenaam zijn en worden dan opgezadeld met een erfenis. Deze zaken liggen juridisch ingewikkeld. Bovendien roept het overlijden al veel emoties op. Als erfrechtadvocaat kan ik voor rust en duidelijkheid zorgen."

Contact opnemen met Erik

Connectie maken op LinkedIn

Erfrechtadvocaat Erik Luursema is lid van de VEAN, de Vereniging van Erfrechtadvocaten in Nederland.

Erik is ook actief in het arbeidsrecht. Hij komt de ene keer op voor de werknemer, de andere keer voor de werkgever. Als advocaat heeft hij inmiddels talloze werknemers en werkgevers bijgestaan bij het sluiten van een vaststellingsovereenkomst. Hij kan u dus van dienst zijn bij het bereiken van een goed onderhandelingsresultaat.

In het verbintenissenrecht staat Erik ondernemers en particulieren bij die te maken krijgen met juridische problemen. Zulke problemen kunnen zich voor, tijdens of na de uitvoering van een overeengekomen contract voordoen. Ze hebben vaak te maken met het niet nakomen van een verplichting door een van de partijen.

Hij heeft altijd in besturen met een maatschappelijk belang gezeten. Zo heeft hij zich hard gemaakt voor de oprichting van de Stichting Gasthuis Hoogezand-Sappemeer. In dit hospice kunnen mensen die gaan sterven, de laatste dagen, weken of maanden van hun leven doorbrengen. Ze worden er vakkundig en liefdevol verzorgd. Het heeft jaren geduurd voordat dit mooie initiatief van de grond kwam, maar het is in 2016 geopend en loopt goed. 
Nu hij in Leek zit, is de reisafstand te groot. Hij heeft inmiddels een goede vervanger gevonden voor zijn bestuurswerk, maar draagt deze stichting nog steeds een warm hart toe.

Dit zeggen de collega's over Erik:
"Erik is én erg deskundig én heel toegankelijk voor mensen. Dat is een combinatie die je niet vaak ziet. Verder is hij open en eerlijk. Hij kan goed uitleggen en opbouwende feedback geven. Het is een plezier om met hem samen te werken."

 

Opleidingsachtergrond en specialisatie

 

Rechtsgebieden

Erik Luursema heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

- Erfrecht

Op grond van deze registratie is hij/zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

 

Specialisatievereniging

Vereniging Erfrecht Advocaten Nederland (VEAN)

Opleiding

  • Bachelor Nederlands recht
  • Master Nederlands recht, specialisatie Privaatrecht
  • Beroepsopleiding (Nederlandse Orde van Advocaten/NOvA)
  • Leergang erfrecht
  • Leergang arbeidsrecht

Wanneer het niet lukt om een nalatenschap af te wikkelen

Een nalatenschap afwikkelen blijkt in de meeste gevallen geen probleem. De erfgenamen komen dan gezamenlijk tot afspraken, al dan niet met hulp van de notaris. Een nalatenschap kan in beginsel niet worden afgewikkeld zonder dat alle erfgenamen daarbij betrokken zijn. Soms is een van de erfgenamen het oneens met de gang van zaken en weigert deze de noodzakelijke medewerking te verlenen. Daardoor verkeren de erfgenamen in een patstelling en wordt de nalatenschap...

Auteur: mr. E.J. Luursema
"Mijn hulp wordt regelmatig ingeroepen wanneer de erfgenamen er onderling niet uitkomen"
Verbintenissenrecht bij Van Lelyveld Advocaten gaat over afspraken, overeenkomsten en contracten tussen mensen en bedrijven
Susanne Wolfert is advocaat in het familierecht, die u met groot gevoel voor verantwoordelijkheid helpt bij Van Lelyveld Advocaten

mr. S.M. Wolfert

Susanne Wolfert: advocaat in het familierecht Susanne kan slecht tegen onrecht. Daarom wist ze als tiener al dat ze advocaat wilde worden. 
"Ik vecht voor iemand. Of het nu gaat om een echtscheiding of een andere...

Advocaat
Portret Maaike van der Leij

Maaike van der Leij

Office manager Als officemanager is Maaike de spil waarom het kantoor draait. Er is niets dat haar ontgaat. En zo heeft ze het graag! Ze heeft een flink pakket aan vaste taken. Ze werkt nieuwe medewerkers in en...

Office manager